Osebnostna moč

Profesionalno borzno trgovanje zahteva popolno osredotočenost, veliko potrpežljivost ter neomajno disciplino pri izvajanju trgovalnega sistema.

Razlika med konsistentnim izgubljanjem denarja in pa konsistentnimi dobički je tako majhna in težko zaznavna, da je skoraj neverjetno. thequestforpersonalpower-thumb

To resnico bi lahko primerjali s športnimi rezultati, kjer je lahko razlika med prvim ali pa četrtim mestom, ki si ne zasluži stopničk, lahko le nekaj desetink sekunde.

Tekom trgovalne seanse imamo sicer dovolj časa (pogosto nekaj minut, pol ure ali več), da se odločimo ali v posel vstopimo ali ne. Izziv se pojavi, ker je potrebno biti pozoren na veliko število stalno spreminjajočih se informacij, ki nam jih trg ponuja.

Zato se kot aktivni “day traderji” osredotočamo na najboljše trgovalne čase v dnevu in svojo energijo usmerimo v le nekaj ur naenkrat. Poleg dejstva, da banke in druge veliki borzni udeleženci trge premikajo ob predvidljivih urah, je tako lahko tudi naš psihični odnos v top formi.

Vsak dan namreč za dobiček tekmujemo z drugimi profesionalnimi borznimi udeleženci in zato so osebnostne veščine in karakteristike traderja/ke odločilnega pomena.

 

 

 

Audio pripomočki:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*